Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση και συνεχάρη τον Διευθυντή του κ. Νίκο Ζούρο για την σημαντική του προσφορά στη εξέλιξη του Μουσείου όλα αυτά τα χρόνια, με την ευκαιρία συμπλήρωσης φέτος 20 χρόνων από την ίδρυσή του έκανε μια σύντομη αναφορά στο ιστορικό της ίδρυσής του:
«Πράγματι τον Δεκέμβριο συμπληρώνονται 20 χρόνια (1994) όταν εισηγήθηκα στη Βουλή ως Υφυπουργός Πολιτισμού την ίδρυση του Μουσείου και ψηφίστηκε ο Νόμος 2260/1994 με τον οποίον με το άρθρο 1 συστάθηκε το Μουσείο της Ακρόπολης Αθηνών και με το άρθρο 2 το Μουσείο εδώ στο Σίγρι.
Μόλις λίγους μήνες πριν, είχε φύγει η Μελίνα Μερκούρη και προς τιμήν της καλέσαμε και πρωτοεγκαινίασε το Μουσείο εδώ, ο Ζυλ Ντασέν.
Συμπληρώνονται, όμως επίσης, 30 χρόνια (1984) από την εκκίνηση ανάθεσης της μελέτης, που ως Νομάρχης δρομολόγησα.
Τα μεγάλα έργα, όπως ο οδικός άξονας Καλλονής - Σιγρίου που εκτελείται και εκείνος της Καλλονής - Πέτρας που στο επόμενο διάστημα θα δημοπρατηθεί, δεν γίνονται αυτόματα, ξυπνώντας ένα πρωί.
Το 2002, με φορέα χρηματοδότησης το Υπουργείο Αιγαίου, ανατέθηκαν οι μελέτες των δυο οδικών αξόνων και δυστυχώς με καθυστέρηση επτά χρόνων, όταν το 2009 τοποθετήθηκα στο αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών, η μελέτη του άξονα Καλλονής - Σιγρίου καταφέραμε και ολοκληρώθηκε, εντάχθηκε το έργο και εξασφαλίστηκε η χρηματοδότησή του από το ΕΣΠΑ του Κεντρικού Υπουργείου μας, δημοπρατήθηκε και σήμερα εκτελείται.
Σε δυόμιση χρόνια αυτό το μεγάλο έργο – το μεγαλύτερο που έγινε ποτέ στο νησί από την απελευθέρωσή του και έπειτα - θα είναι πραγματικότητα.
Όλα λοιπόν τα μεγάλα έργα που έγιναν στη Λέσβο ή που έχει δρομολογηθεί η κατασκευή τους, όπως Μουσεία, μεγάλοι δρόμοι, λιμάνια, το Πανεπιστήμιο, η φοιτητική εστία κ.ά. άλλαξαν και θα αλλάξουν ακόμα περισσότερο τη Λέσβο. Είναι δε σημαντικό ότι, εν μέσω της σκληρής οικονομικής κρίσης, οι δημόσιες επενδύσεις ενισχύονται και τα επόμενα χρόνια θα αλλάξουν ριζικά τα αναπτυξιακά δεδομένα του τόπου μας.
Στην εποχή μας, όπου η πολιτική και η αξιακή κρίση κυριαρχούν και ο ισοπεδωτικός λόγος υπερέχει, ας αναλογισθούμε ψυχραιμότερα ότι δεν έγιναν όλα στραβά και κάτι καλό έγινε σ’ αυτόν τον τόπο».