Ο κ. Ευθυμίου υποστήριξε ότι οι εργασίες έγιναν αποκλειστικά από τον Δήμο Χανίων ο οποίος κατόρθωσε μέσα σε διάστημα τριών μηνών να ετοιμάσει το συγκεκριμένο γήπεδο, το οποίο μάλιστα χρηματοδότησε ο ίδιος ο Δήμος, με την ομάδα του Πλατανιά να αναλαμβάνει την τοποθέτηση του χλοοτάπητα και των δημοσιογραφικών θεωρείων. Ο κ. Ευθυμίου τόνισε ότι ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται, αλλά όλα έγιναν πολύ γρήγορα καθώς υπήρχε σύμπνοια όλων των εμπλεκομένων, ενώ οι μηχανικοί του Δήμου και όσοι εργάστηκαν για το έργο για δυο μήνες δούλευαν χωρίς ωράριο, χωρίς Σαββατοκύριακα και αργίες. Όταν μάλιστα του επισημάναμε ότι η πολιτεία έχει αναλάβει το κόστος των εργασιών, αλλά δεν μπορούν οι τοπικοί φορείς να υλοποιήσουν το έργο, εξεπλάγη αναφέροντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει περίπτωση η Γενική Γραμματεία να τελειώσει το Στάδιο πιο γρήγορα από τον Δήμο Λέσβου, όταν οι μηχανικοί της θα βρίσκονται σε απόσταση μιας ώρας αεροπορικά από το χώρο εργασίας τους.
"Δουλέψαμε όλοι συντονισμένα"
Ο κ. Ευθυμίου ως υπεύθυνος μηχανικός του Δήμου Χανίων αντιμετώπισε πέρσι τέτοια εποχή το ίδιο πρόβλημα που έχει ο Δήμος Λέσβου φέτος, μετά την άνοδο του Πλατανιά στην Super League καθώς το γήπεδο που θα αγωνίζονταν η ομάδα δεν πληρούσε τις προδιαγραφές της κατηγορίας: « Η ομάδα ανέβηκε τον Ιούνιο μετά τα μπαράζ και αμέσως ξεκινήσαμε τις διαδικασίες. Σταθήκαμε τυχεροί γιατί είχαμε προβλέψει νωρίτερα και είχαμε ένα χρόνο πριν δημοπρατήσει το σκέπαστρο το οποίο καλύπτει όλη την κερκίδα χωρητικότητας 2700 θέσεων περίπου. Και αυτό γιατί η ομάδα μας είχε τονίσει από τότε ότι στόχος είναι η άνοδος. Ακολουθήσαμε όλες τις διαδικασίες που απαιτούνταν αλλά ταχύτατα. Κάναμε πρόσκληση ενδιαφέροντος ανέλαβε ο ίδιος ο εργολάβος που είχε πάρει το σκέπαστρο και τα υπόλοιπα έργα η ομάδα ανέλαβε να τοποθετήσει τον χλοοτάπητα και να κάνει τα αποστραγγιστικά έργα και τα δημοσιογραφικά θεωρεία. Εμείς κάναμε όλα τα υπόλοιπα από περιφράξεις, αποδυτήρια, προμήθεια φωτιστικών, υπήρχαν δηλαδή δυο εργολαβίες και όλο το κόστος μας πήγε κοντά στο ένα εκατ. ευρώ τα οποία τα έδωσε όλα ο Δήμος Χανίων. Εμείς προμηθευτήκαμε τους προβολείς, τις καντίνες τα εκδοτήρια και ότι απαιτούνταν και απλά ο εργολάβος πληρώθηκε την τοποθέτηση τους.». Όσον αφορά το πώς ξεπεράστηκαν οι διαδικασίες ο κ. Ευθυμίου ήταν σαφής: « Ακολουθήσαμε όλα όσα προβλέπονται από τον νόμο, αλλά με ταχύτητα. Για να σας εξηγήσω, την μια μέρα κάναμε την μελέτη, την άλλη μέρα την περνάγαμε από το Δημοτικό Συμβούλιο, το μεσημέρι από την Αποκεντρωμένη και προχωράγαμε έτσι. Βέβαια δεν έφτανε μόνο αυτό. Όλοι όσοι εμπλακήκαμε με το έργο, δεν είχαμε ούτε οκτάωρο, ούτε Σαββατοκύριακα ούτε αργίες. Δουλεύαμε από το πρωί μέχρι το βράδυ για να τα καταφέρουμε». Η μόνη διαφορά στα όσα υποστήριξε ο κ. Ευθυμίου με το Στάδιο Μυτιλήνης είναι ότι εδώ δεν υπάρχει αυτή την στιγμή η μελέτη για το σκέπαστρο που είναι και το βασικότερο όλων, ενώ κέρδισαν σημαντικό χρόνο στο θέμα του χλοοτάπητα και των θεωρείων τα οποία πλήρωσε η ομάδα και δεν χρειάστηκε να γίνει κάποιος διαγωνισμός και να εμπλακεί το δημόσιο.
"Δεν μπορεί γρήγορα η Γενική Γραμματεία"
Ερωτηθείς για το αν η Γενική Γραμματεία μπορεί να κάνει γρήγορα εκείνη το γήπεδο ο κ. Ευθυμίου ήταν αρνητικός: «Με την εμπειρία που έχω νομίζω ότι η Γενική Γραμματεία ακόμη και αν αναλάβει να κάνει τις εργασίες δεν μπορεί να τις κάνει πιο γρήγορα από ότι ο Δήμος. Σκεφτείτε δηλαδή οι μηχανικοί της να βρίσκονται μια ώρα αεροπορικώς μακριά από το χώρο εργασιών. Δεν νομίζω ότι θα πάρει λιγότερο χρόνο, το αντίθετο μάλιστα». Τέλος αναφερόμενος στο αν ο Δήμος και οι μηχανικοί του μπορούν να κάνουν τις μελέτες και ότι απαιτείται ήταν ξεκάθαρος: « Εμείς εδώ στα Χανιά τα κάναμε όλα μέσα από τον Δήμο. Οι μηχανικοί δηλαδή ανέλαβαν όλες τις μελέτες και τις διαδικασίες. Τώρα δεν ξέρω τις δυνατότητες του Δήμου Λέσβου αλλά είναι θέμα μηχανικών και δυνατοτήτων που έχουν. Και κάτι ακόμα. Εμείς είχαμε την αμέριστη συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου. Όλου του σώματος και δεν είχαμε τρικλοποδιές. Αυτό είναι σημαντικό για ευνόητους λόγους». Κλείνοντας ο κ. Ευθυμίου εξεπλάγην όταν τον πληροφορήσαμε ότι όλες οι εργασίες χρηματοδοτούνται από την Γενική Γραμματεία: « Σοβαρά σας δίνει η ΓΓ ένα εκατ. ευρώ για να κάνετε το έργο? Πρέπει να χετε μεγάλο «δόντι»», είπε χαριτολογώντας.