Υγρό κέικ σοκολάτας με ολόκληρα φουντούκια

  • Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013 18:07

Συνταγή χωρίς γλουτένη.

Ολη η πλούσια γεύση της σοκολάτας που λιώνει στο στόµα για να κεράσετε τους αγαπηµένους σας που αποφεύγουν τη γλουτένη. Προτιµήστε να το σερβίρετε την ίδια ηµέρα.

Υλικά (για 10 άτοµα)

  • 100 γρ. βούτυρο, σε θ.δ.
  • 140 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 µεγάλα αβγά
  • 150 γρ. φουντούκια, καθαρισµένα
  • 100 γρ. αµυγδαλόψιχα
  • 60 γρ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του, χωρίς γλουτένη
  • 1 κ.γ. µπέικιν πάουντερ, χωρίς γλουτένη
  • 140 γρ. σοκολάτα υγείας, λιωµένη
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 3 κ.σ. κρέµα γάλακτος
  • 100 γρ. σοκολάτα υγείας, λιωµένη (για το γαρνίρισµα)
  • 50 γρ. φουντούκια, καθαρισµένα και καβουρδισµένα (για το γαρνίρισµα)

Εκτέλεση

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουµε µια στρογγυλή φόρµα του κέικ. Στο µίξερ, χτυπάµε το βούτυρο µαζί µε τη ζάχαρη. Προσθέτουµε και τα αβγά ένα ένα και συνεχίζουµε το χτύπηµα. Χτυπάµε τα φουντούκια και τα αµύγδαλα στο multi.

Στο παραπάνω µείγµα προσθέτουµε τα φουντούκια, την αµυγδαλόψιχα, το αλεύρι, το µπέικιν πάουντερ, τη λιωµένη σοκολάτα, τη βανίλια και την κρέµα γάλακτος και ανακατεύουµε καλά, ώσπου να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουµε το µείγµα στη φόρµα και ψήνουµε στον φούρνο για 20-30 λεπτά.

Αφήνουµε το κέικ να κρυώσει καλά µέσα στη φόρµα και ύστερα το µεταφέρουµε σε µια σχάρα. Tο γαρνίρουµε µε την επιπλέον λιωµένη σοκολάτα και τα ολόκληρα καβουρδισµένα φουντούκια.

Tip

Μπορείτε να προσθέσετε στο τέλος και λίγη κρέμα γάλακτος, που θα έχετε μόλις χτυπήσει. Η γεύση του θα θυμίσει σουφλέ σοκολάτας

Ανά µερίδα: 489 θερµίδες, 9 γρ. πρωτεΐνη, 37 γρ. υδατάνθρακες, 35 γρ. λιπαρά, 4 γρ. φυτικές ίνες, 30 γρ. ζάχαρη.


  • Πηγή : tovima gr

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ