Ταλιατέλες με κολοκύθα, μπούκοβο και μυζήθρα

  • Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015 13:26
Υλικά
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 300 γρ. κολοκύθα, κομμένη σε κυβάκια περίπου 1,5 εκ. (έτοιμη καθαρισμένη, συσκευασμένη στο τμήμα μαναβικής των σούπερ μάρκετ και σε μεγάλα μανάβικα)
  • μπούκοβο
  • 3 - 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
  • 300 γρ. ταλιατέλες
  • τα φύλλα από 1/3 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • 2 - 3 κουτ. σούπας μυζήθρα

Διαδικασία :Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε την κολοκύθα για 7 - 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Πασπαλίζουμε με ελάχιστο μπούκοβο, προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά.

 

Στο μεταξύ, σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους, τις σουρώνουμε, κρατώντας 2 - 3 κουτ. σούπας από το νερό όπου έβρασαν, και ρίχνουμε τα ζυμαρικά μέσα στο τηγάνι με την κολοκύθα. Προσθέτουμε και το νερό που κρατήσαμε, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε το φαγητό γαρνίροντας με τη μυζήθρα.

  • Πηγή : gastronomos.gr
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Λαχανο­ντολμάδες με κουκουνάρια και σταφίδες

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ