Προετοιμασία 35 λεπτά
Μαγείρεμα 25-30 λεπτά
Υλικά για 8-10 άτομα
Για την κρέμα τυριού
-250 γρ. τυρί κρέμα
-50 γρ. ζάχαρη
-3 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού
-2 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
-10 γρ. κορν φλάουρ
-1 αβγό
Για τη ζύμη
-180 γρ. κουβερτούρα
-75 γρ. αλεύρι
-40 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
-2 αβγά
-150 γρ. ζάχαρη
-1 βανίλια
Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σκεπάζουμε ένα ορθογώνιο ή τετράγωνο ταψί με χαρτί για ψήσιμο στον φούρνο. Ετοιμάζουμε πρώτα τη σοκολατένια ζύμη: Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Μόλις κρυώσει λίγο, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, τα αβγά χτυπημένα και στο τέλος το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά για να ενωθούν τα υλικά. Για την κρέμα τυριού ανακατεύουμε σε μπολ το τυρί και τη ζάχαρη χτυπώντας τα με το μίξερ. Απλώνουμε τη ζύμη της σοκολάτας στον πάτο του ταψιού. Από πάνω προσθέτουμε την κρέμα του τυριού. Ανακατεύουμε ελαφρά με πιρούνι τις δυο στρώσεις για να σχηματίσουν τα «νερά του μαρμάρου» (μαρμπρέ). Ψήνουμε το γλυκό για 25-30 λεπτά.
Tip: Στο τυρί που θα χρησιμοποιήσουμε έχουμε διάφορες επιλογές: Ενα κλασικό τυρί κρέμα σε κεσεδάκι, μασκαρπόνε για πιο πλούσια γεύση ή, ακόμα, μπορούμε να προτιμήσουμε ένα ελληνικό ανάλατο ανθότυρο, που θα μας δώσει ένα πιο ελαφρύ, υπόξινο αποτέλεσμα.