Πολίτικο γιαουρτλού

  • Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013 15:21

Υλικά

Για 2-4 μερίδες

Για το κεμπάμ
400 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
400 γραμμάρια κιμά αρνίσιο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζουμί από κρεμμύδι
2 κουταλιές του γλυκού  πιπέρι
1 κουταλιά του γλυκού τσίλι τριμμένο
1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα καυτερή
1κουταλιά του γλυκού μιξ μπαχάρι Πολίτικο
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι

Για τη σάλτσα
1 κουτί σάλτσα ντομάτα
μυρωδικά όπως βασιλικός, θυμάρι, μαιντανός, ρίγανη, κανέλα
1 μικρό κρεμμύδι
1 κ γλυκού πάπρικα
αλάτι
λάδι

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε το κρέας με όλα τα υλικά του. Περνάμε τον κιμά σε μακριά σούβλα και σχηματοποιούμε σε μακρύ και φαρδύ κεμπάπ. Λαδώνουμε ελαφρά και ψήνουμε στα κάρβουνα ή στη σχάρα του φούρνου για 5 λεπτά την πλευρά στη μεγάλη σκάλα θερμοκρασίας.

Βάζουμε τη σάλτσα να βράσει και προσθέτουμε τα μυρωδικά που θέλουμε, το κρεμμύδι, τα πιπέρια, το αλάτι και το λάδι. Την αφήνουμε να βράσει για λίγη ώρα. Σερβίρεται με γιαούρτι  και ξεροψημένες πιττούλες.

 

 

 

  • Πηγή : sidagi gr

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ