Πανακότα

  • Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013 16:48

Υλικά (5-6 μπολάκια)

500 γρ. γάλα.
500 γρ. κρέμα γάλακτος.
3-4 φύλλα ζελατίνης.
130-150 γρ. ζάχαρη.
1 φυσίγγιο βανίλια.
100 γρ. λικέρ αμαρέττο.

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε λίγη ποσότητα από το γάλα και τα αφήνουμε να μαλακώσουν.

Στη συνέχεια τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα σύρμα κουζίνας και στο τέλος προσθέτουμε και την λιωμένη ζελατίνη.

Αδειάζουμε το μίγμα σε μπολάκια αφού το περάσουμε από ψιλή σίτα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες .

Ξεφορμάρουμε όπως τις κρέμες καραμελέ με τη βοήθεια ενός μαχαιριού και σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα και λίγο σιρόπι φράουλας ,καραμέλας , φραγκοστάφυλου βύσσινου.....

Σημ : η συνταγή αυτή είναι πολύ εύκολη γιατί ενώ η κανονική είναι με τα υλικά βρασμένα ( panna cotta = ψημένη κρέμα) αυτή γίνεται με τα υλικά κρύα .

  • Πηγή : vita gr

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ