Μπισκότα χωρίς αλεύρι με σοκολάτα και φουντούκια

  • Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013 17:19

Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Υλικά για 30 κομμάτια περίπου

Υλικά

-2½ φλιτζάνια φουντούκια αποφλοιωμένα
-3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
-3/4 φλιτζανιού κακάο
-1 πρέζα αλάτι
-1 φλιτζάνι σοκολάτα σε σταγόνες
-4 αβγά (τα ασπράδια τους)
-1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Απλώνουμε τα φουντούκια σε στεγνό ταψί και ψήνουμε για 10 λεπτά. Μόλις κρυώσουν, τα χοντροκόβουμε με μαχαίρι. Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί 2 ταψιά. Βάζουμε όλα τα συστατικά εκτός από τις σταγόνες σοκολάτας και τα φουντούκια σε μπολ και ανακατεύουμε το μείγμα με σπάτουλα μέχρι να πάρουμε ένα ομογενές μείγμα. Προσθέτουμε στη συνέχεια τις σταγόνες σοκολάτας και τα φουντούκια και ανακατεύουμε ελαφρώς. Μοιράζουμε το μείγμα με κουτάλι στα ταψιά, αφήνοντας αρκετό κενό ανάμεσα στα μπισκότα. Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και τα μεταφέρουμε πάνω σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

 

  • Πηγή : thecookbook.gr

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ