ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό, το κρασί, το μισό ελαιόλαδο, το ξίδι, την καυτερή πιπεριά, το ξύσμα, το θυμάρι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί, ώστε να φτιάξουμε μια μαρινάδα.
Πλένουμε τα κομμάτια του συκωτιού, τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. περιχύνουμε με τη μαρινάδα, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να μαριναριστούν όλο το βράδυ. Την επομένη τα βγάζουμε από τη μαρινάδα – την οποία κρατάμε στην άκρη –, τα σκουπίζουμε απαλά και τα αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα κομμάτια του συκωτιού. Τα βγάζουμε και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Αφαιρούμε το λάδι από το τηγάνι, ρίχνουμε τη μαρινάδα και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας, ώσπου να συμπυκνωθεί σε μια δεμένη σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και τη σερβίρουμε δίπλα ή επάνω στο συκώτι.
http://www.tovima.gr/vimagourmet/recipes/article/?aid=650177