Κοτόπουλο με λουκάνικο και ρύζι

  • Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013 12:45

Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 50 λεπτά
Υλικά για 6 άτομα

Υλικά

-1 κοτόπουλο σε 8 κομμάτια
-4 κουτ. σούπας λάδι
-1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-1 πιπεριά καυτερή κόκκινη ψιλοκομμένη
-250 γρ. λουκάνικο πικάντικο σε φέτες
-1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
-150 ml κρασί λευκό
-1 κλωναράκι θυμάρι
-4 φλιτζάνια ζωμό κότας
-400 γρ. ρύζι
-2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε με το λάδι σε βαθύ τηγάνι μέχρι να πάρει χρώμα. Το μεταφέρουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι. Επειτα από 5 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά. Συνεχίζουμε με το λουκάνικο και το αφήνουμε να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε το κρασί, τον πελτέ, βάζουμε ξανά στο τηγάνι το κοτόπουλο, το θυμάρι, προσθέτουμε τον ζωμό και μόλις πάρει βράση, μαγειρεύουμε για μισή ώρα. Βάζουμε το ρύζι, μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ακόμα και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τον μαϊντανό.

 

  • Πηγή : thecookbook gr

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ