Υλικά:
- 700ml (1 μπουκάλι) κόκκινο κρασί
- 2 πορτοκάλια
- ½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
- 8-10 γαρύφαλλα
- 2 ξυλάκια κανέλας
- ¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ (προαιρετικά)
Παρασκευή:
- Στύβουμε τα πορτοκάλια και κρατάμε τις φλούδες.
- Μπήγουμε τα γαρύφαλλα στις φλούδες και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το κρασί, τον χυμό πορτοκαλιού και τα ξυλάκια κανέλλας.
- Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά κι ανακατεύουμε απαλά προσθέτοντας σταδιακά και τη ζάχαρη.
- Μόλις λιώσει όλη η ζάχαρη αποσύρουμε από τη φωτιά (μην αφήσετε το κρασί σας να βράσει) και σερβίρουμε αμέσως (ζεστό).