Ζεστό κρασί με πορτοκάλι

  • Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013 21:58

Υλικά:

  1. 700ml (1 μπουκάλι) κόκκινο κρασί
  2. 2 πορτοκάλια
  3. ½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
  4. 8-10 γαρύφαλλα
  5. 2 ξυλάκια κανέλας
  6. ¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ (προαιρετικά)

Παρασκευή:

  1. Στύβουμε τα πορτοκάλια και κρατάμε τις φλούδες.
  2. Μπήγουμε τα γαρύφαλλα στις φλούδες και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το κρασί, τον χυμό πορτοκαλιού και τα ξυλάκια κανέλλας.
  3. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά κι ανακατεύουμε απαλά προσθέτοντας σταδιακά και τη ζάχαρη.
  4. Μόλις λιώσει όλη η ζάχαρη αποσύρουμε από τη φωτιά (μην αφήσετε το κρασί σας να βράσει) και σερβίρουμε αμέσως (ζεστό).

 

  • Πηγή : ipop gr
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Σούπα από γλυκιά κολοκύθα Μιλφέιγ »

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ