Υλικά (για 3 βάζα των 250 ml)
- 1 ½ κιλό κλημεντίνες (18-22 φρούτα, ανάλογα με το μέγεθός τους)
- 4 φλ. ζάχαρη
- 6 φλ. νερό
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τα μανταρίνια και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Χρησιμοποιώντας ένα βαρύ κοφτερό μαχαίρι, και χωρίς να τα έχουμε καθαρίσει, κόβουμε σε λεπτές ροδέλες, κάθετα ως προς τον άξονα του φρούτου. Πετάμε την πρώτη ροδέλα με το κοτσάνι και κρατάμε το υπόλοιπο. Η τελευταία ροδέλα κάθε φρούτου η οποία αποτελείται μόνο από φλούδα χρειάζεται να κοπεί ξανά σε κορδελάκια.
- Βάζουμε τα φρούτα σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο, προσθέτουμε το νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά (με ξεσκέπαστη κατσαρόλα) για 20 λεπτά. Σε αυτή τη φάση της διαδικασίας μπορούμε να απομακρύνουμε τυχόν κουκούτσια, καθώς με τον βρασμό ανεβαίνουν στην επιφάνεια.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει και χαμηλώνουμε τη φωτιά, έτσι ώστε να διατηρείται μεν ο βρασμός, αλλά να μην είναι έντονος. Βράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα. Διατηρούνται για 1 χρόνο.