A+ A A-

ΚΟΥΖΙΝΑ

Μπράουνι με φουντούκια

17/10/2017 - 13:00
Yλικά (για 10 μερίδες) 150 γρ. κουβερτούρα 50% - 55% κακάο 100 γρ. βούτυρο αγελάδος + επιπλέον για τη φόρμα 3 αυγά 150 γρ. ζάχαρη 80 γρ. ηλιέλαιο 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για τη φόρμα 20 γρ. κακάο 1/2 κουτ. γλυκού βανιλίνη 180 γρ. φουντούκια, σπασμένα σε μεγάλα κομμάτια

Πανεύκολα κεκάκια με μπανάνα και σοκολάτα γάλακτος

13/09/2017 - 11:58
Προετοιμασία: 15΄, Ψήσιμο: 30΄ - 40΄, Αναμονή: 20΄Υλικά (για 12 κομμάτια) 2 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 2/3 φλιτζ. ζάχαρη 1 αυγό 1/2 φλιτζ. γάλα 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο ή σπορέλαιο 1 φλιτζ. μπανάνες ώριμες, πολτοποιημένες στο μούλτι (περίπου 3 μπανάνες) 1 κουτ. σούπας λικέρ μπανάνα ή έτοιμος χυμός μπανάνα…

Πεσκανδρίτσα στο φούρνο µε ντοµάτα και βασιλικό

31/08/2017 - 16:15
Yλικά (για 4 άτοµα) 1 κιλό ουρές πεσκανδρίτσας, καθαρισµένες (ή φέτες ή φιλέτα ψαριών της αρεσκείας µας, φρέσκα ή κατεψυγµένα) 1 µέτριο ξερό κρεµµύδι, κοµµένο σε ψιλά καρέ 2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισµένες και ψιλοκοµµένες 3 µεσαίου µεγέθους ώριµες ντοµάτες, ξεφλουδισµένες και κοµµένες σε κυβάκια 1½ κουτ. σούπας ντοµατοπελτές 3 κουτ. σούπας φύλλα βασιλικού ή δυόσµου,…

Κλασσική κοτόπιτα

17/06/2017 - 12:14
 Υλικά (για στρογγυλό ταψί Νο 32 - 34): 2 χωριάτικα φύλλα για πίτα (το ένα ελαφρώς µεγαλύτερο από το άλλο) ή 1 πακέτο παραδοσιακά χοντρά φύλλα για πίτες (στα ψυγεία των σούπερ µάρκετ) 100 ml ελαιόλαδο

Αγκινάρες με κοτόπουλο αυγολεμονο

24/05/2017 - 19:01
Υλικά (για 4 άτομα) 12 μέτριες αγκινάρες, φρέσκες και καθαρισμένες (βλ. παρακάτω) 8 κοπανάκια κοτόπουλου, χωρίς το δέρμα (το κάτω μέρος από το μπούτι κοτόπουλου) ή 700 γρ. φιλέτο μπούτι, κομμένο σε κύβους 4 - 5 εκ. 4 μέτρια καρότα, καθαρισμένα, σε φέτες το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1…

Σαρδέλες στο τηγάνι με σκόρδο και λεμόνι

04/05/2017 - 14:08
 Υλικά (για 2 - 3 άτομα) 500 γρ. σαρδέλες, καθαρισμένες από τα λέπια, το κεφάλι και τα εντόσθια και καλά πλυμένες 8 σκελίδες σκόρδου (ή όσο θέλουμε και μας αρέσει), κομμένες σε λεπτές φέτες 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού, ακέρωτου, βιολογικού 30 ml χυμός λεμονιού 2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, κοπανισμένη 80 ml ελαιόλαδο αλάτι,…

Καραβιδομακαρονάδα

02/05/2017 - 15:19
Υλικά (για 4 άτομα)1 φύλλο δάφνης10 κόκκους μαύρου πιπεριού20 φρέσκες καραβίδες500 γρ. φρέσκες γαρίδες, Νο 2500 γρ. λιγκουίνι5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο1 καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες1 σφηνάκι ρακή ή ούζο1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένοαλάτι, πιπέρι

Χυλοπίτες γκρατιναρισμένες με ντομάτα και ρίγανη

27/04/2017 - 13:13
 Υλικά (για 4 - 5 άτομα) 1 πακέτο (500 γρ.) χυλοπίτες 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια με το χυμό τους, χτυπημένα 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (προαιρετικά) 50 ml ελαιόλαδο 200 γρ. ανθότυρο, κομματιασμένο (ή κατίκι Δομοκού) 200 γρ. γραβιέρα, κατά προτίμηση Αμφιλοχίας, τριμμένη 1 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη χοντροκομμένη ή 1/2 κουτ. σούπας ξερή αλάτι, πιπέρι…

Κοτόπιτα με σύγκλινο,πράσα και πατάτες

31/03/2017 - 14:28
Υλικά για 6-8 άτομαΠροετοιμασία 20 λεπτάΜαγείρεμα 45 λεπτάΥλικά-300 γρ. φιλέτο κοτόπουλου ψιλοκομμένο-120 γρ. σύγκλινο ψιλοκομμένο-2 κουτ. σούπας βούτυρο-1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο-3 πράσα ψιλοκομμένα-1 πατάτα μεγάλη κομμένη σε μικρούς κύβους-2 κουτ. σούπας αλεύρι + έξτρα για το πασπάλισμα-300 ml ζωμό κότας-100 ml κρέμα γάλακτος-2 κουτ. σούπας μουστάρδα με κόκκους-4 φύλλα φασκόμηλου-50 γρ. γραβιέρα ή παρμεζάνα τριμμένη-αλάτι,…

Μπακαλιάρος στο φούρνο με άγρια χόρτα

24/03/2017 - 14:45
Υλικά για 4 άτομαΠροετοιμασία 30 λεπτάΜαγείρεμα 30 λεπτάΥλικά-1 κιλό μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο-1½ κιλό χόρτα άγρια (μαζί με καυκαλήθρες, μυρώνια, λάπατα κ.λ.π)-1 πράσο σε ροδέλες-400 γρ. ντομάτα τριμμένη-5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα-5-6 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες-1 φλιτζάνι σέλινο (τα τρυφερά κοτσάνια)-1 φλιτζάνι λάδι-αλάτι, πιπέρι
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Copyright 2016 © lesvosreport.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία © CJ web.