AGORA http://www.lesvosreport.gr Fri, 24 Apr 2015 16:57:32 +0300 el-gr Προϊόντα της Λέσβου ...σε πρώτο πλάνο http://www.lesvosreport.gr/αγορα/προϊόντα-της-λέσβου-σε-πρώτο-πλάνο.html http://www.lesvosreport.gr/αγορα/προϊόντα-της-λέσβου-σε-πρώτο-πλάνο.html Προϊόντα της Λέσβου ...σε πρώτο πλάνο

Ένα αφιέρωμα σε  εμπορικές  δραστηριότητες κατοίκων της Λέσβου οι οποίοι παράγουν ονομαστά προϊοντα του νησιού φιλοξένησε η εφημερίδα "Πρώτο θέμα"

Εάν σου ζητούσε κάποιος να κατονομάσεις την πατρίδα του ούζου, τότε δίχως πολύ σκέψη θα απαντούσες η Λέσβος. Και όχι άδικα, αφού πολλές γνωστές ποτοποιίες δραστηριοποιούνται στο νησί προωθώντας τα προϊόντα τους τόσο σε όλη την εγχώρια αγορά όσο και στο εξωτερικό. Οι εμπορικές δραστηριότητες ωστόσο των κατοίκων του τρίτου μεγαλύτερου νησιού στην Ελλάδα δεν εξαντλούνται στο ούζο. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι Μυτιληνιοί αποφασίζουν να εκμεταλλευτούν τα αγαθά που τους προσφέρει απλόχερα η γη τους και να τα προσφέρουν στο καταναλωτικό κοινό με όρους σύγχρονου μάρκετινγκ.

Είτε λοιπόν μιλάμε για σάλτσες που βασίζονται σε υπεραιωνόβιες παραδοσιακές συνταγές, είτε για τυριά που οι καταβολές τους χάνονται στα βάθη των αιώνων, είτε ακόμα και για… φρεσκοεμπνευσμένα λικέρ με μεγάλες φιλοδοξίες, ένα είναι σίγουρο: η Λέσβος έχει όλα τα φόντα για να ακμάσει και πάλι εμπορικά και να γίνει ένα από τα σημαντικότερα κέντρα της ευρύτερης περιοχής.

Σάλτσες Παπαγιαννίδης



Αξιοποιώντας συνταγές που χρονολογούνται από το 1895 και προέρχονται από τη μητέρα του, Λέλα, και τις γιαγιάδες του, Ευθυμία και Ελένη, ο Νίκος Παπαγιαννίδης ίδρυσε το 1999 τη δική του οικοτεχνεία. Ανάμεσα στα προϊόντα που παράγει, ξεχωρίζουν οι σπιτικές σάλτσες όπως αυτές με ντομάτα και φράουλα, λιαστή ντομάτα και ούζο, ντομάτα, βαλσάμικο και πιπεριές αλλά και ντομάτα και πορτοκάλι. «Η παραγωγή γίνεται βάσει σχεδίου HACCP, με την προσωπική μου φροντίδα, και δεν περιέχει συντηρητικά, χρώματα ή άλλες χημικές ουσίες. Το ούζο που χρησιμοποιείται σε κάποια από τα προϊόντα μας είναι από τη Μυτιλήνη και οι σάλτσες σβήνονται με λευκό κρασί, ενώ διατηρούνται σε παρθένο ελαιόλαδο οικογενειακής παραγωγής», τονίζει ο Νίκος Παπαγιαννίδης. Αυτή τη στιγμή τα προϊόντα του εξάγονται σε Γερμάνια, Βέλγιο, Αμερική, Καναδά, Ολλανδία, Νορβηγία, Χιλή, Κύπρο και Αγγλια και κάποια από αυτά είναι μοναδικά στην παγκόσμια αγορά. Πρόσφατα εξάλλου βραβεύτηκαν σε έναν από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τα Great Taste Awards στο Λονδίνο.

Ελαιόλαδο Γλιγλής


Φωτογραφία: PurpleSheep.gr

Στο νοτιοανατολικό τμήμα της Λέσβου, 40 χιλιόμετρα από την πόλη της Μυτιλήνης, στην περιφέρεια του Δήμου Γέρας, βρίσκονται τα ελαιοκτήματα της οικογένειας Γλιγλή, συνολικής έκτασης 250 στρεμμάτων και 3.500 δέντρων. Εκεί ο Γρηγόρης Γλιγλής συνεχίζει την οικογενειακή του παράδοση, που κρατάει από το 1907, παράγοντας έξτρα παρθένο και παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο. «Το 2007 δημιουργήσαμε το δικό μας εμφιαλωτήριο και ακολουθούμε πιστά τους κανόνες βιολογικής γεωργίας. Βραβευτήκαμε μάλιστα στην 3η Μεσογειακή έκθεσης ελιάς και ελαιολάδου «ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ 2010» με ασημένιο ΚΟΤΙΝΟ Ποιότητας Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου και καλύτερης Συσκευασίας Τυποποιημένου Ελαιολάδου», τονίζει χαρακτηριστικά. Η ελαιοποίηση γίνεται την ίδια ημέρα της συγκομιδής, ή το αργότερο τρεις ημέρες μετά, ώστε η οξύτητα του ελαιόλαδου να είναι τόσο χαμηλή που να του επιτρέπει να χαρακτηριστεί ως έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Η έκθλιψη του καρπού γίνεται με μηχανικά μέσα και το ελαιόλαδο οδηγείται σε ειδικές ανοξείδωτες δεξαμενές κλειστού τύπου, όπου παραμένει τουλάχιστον δύο μήνες για να κατακαθίσουν οι ξένες ύλες. Το 70% της συνολικής του παραγωγής εξάγεται στη Γερμανία, ενώ το υπόλοιπο προωθείται σε delicatessen και βιολογικά καταστήματα στην Ελλάδα.

Λαδοτύρι Μυτιλήνης



Το πιο φημισμένο, αλλά και το μοναδικό τυρί Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, που προέρχεται αποκλειστικά από το νησί της Λέσβου είναι το Λαδοτύρι Μυτιλήνης. Το όνομά του το οφείλει στην παραδοσιακή τεχνική συντήρησης μέσα σε ελαιόλαδο, η οποία προσδίδει στο τυρί πικάντικη γεύση και άρωμα. Επιβάλεται να το δοκιμάσεις από τη Γαλακτοκομική Λέσβου, η οποία χρησιμοποιεί γάλα αποκλειστικά από τις φάρμες του νησιού. Το γάλα συλλέγεται καθημερινά από τουλάχιστον 500 κτηνοτρόφους, ενώ τα ζώα είναι παραδοσιακά εκτρεφόμενα και ζουν κυρίως σε ελεύθερη βόσκηση. «Είναι γνωστό ότι το νησί της Λέσβου ξεχωρίζει για την ανεπανάληπτη ποικιλία του σε αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά. Για αυτό και τα τυριά χαρακτηρίζονται από αρωματικές αποχρώσεις αιγαιοπελαγίτικων βοτάνων», λέει η Φλώρα Σιαμανδούρα, υπεύθυνη επικοινωνίας της Γαλακτοκομικής Λέσβου, και καταλήγει: «Το πρόβειο γάλα δίνει στα τυριά υπέροχη βουτυρένια υφή, γεμάτη γεύση και ιδιαίτερα αρώματα. Την πλούσια γεύση των τυριών ολοκληρώνει το προσεκτικό αλάτισμα που γίνεται αποκλειστικά με φυσικό θαλασσινό αλάτι».

Μέλι Μελόσταγμα



Ο Γιάννης Καμπέρος έχει δημιουργήσει από το 2007 στο Σκαλοχώρι Λέσβου, βορειοδυτικά του νησιού, μια οικογενειακή επιχείρηση με την ονομασία Μελισσοκομικό Εργαστήρι. Πρόκειται για μία πρότυπη μονάδα παραγωγής και τυποποίησης μελιού αλλά και μελισσοκομικών προϊόντων όπως γύρη, βασιλικός πολτός, πρόπολη και κηρήθρα με μέλι. Τα προϊόντα του διατίθενται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Βέλγιο και τη Γερμανία. «Το Μελισσοκομικό Εργαστήρι είναι η μεγαλύτερη και πιο άρτια οργανωμένη μελισσοκομική μονάδα στη Λέσβο», αναφέρει με υπερηφάνια ο Γιάννης Καμπέρος και προσθέτει: «Τα μελισσοσμήνη μας μεταφέρονται σε όλες τις ανθοφορίες του νησιού, ενώ στις εγκαταστάσεις μας εφαρμόζουμε το σύστημα ISO 22000». Οι ποικιλίες του μελιού που παράγονται είναι συνολικά πέντε: ανοιξιάτικης ανθοφορίας (με απαλή γεύση, αρωματικό και κιτρινωπό χρώμα), από άνθη και αγριολούλουδα (με χαρακτηριστική γεύση και άρωμα), με θυμάρι (με άρωμα θυμαριού και λουλουδιών καλοκαιρινής ανθοφορίας), καστανιάς (έντονο άρωμα και υπόπικρη γεύση) και ρείκης (υψηλής διατροφικής αξίας με ιδιαίτερη γεύση και άρωμα).

Ούζο Ψαροπούλα



Με εμπειρία πολλών ετών στην τέχνη της απόσταξης, ο Γιάννης Γιαννακάκης δημιούργησε στις αρχές του 2000 την Ποτοποιία Ψαροπούλα. Εδω και 15 χρόνια λοιπόν, ο ίδιος και οι συνεργάτες του ασχολούνται με την παραγωγή και την εμφιάλωση παραδοσιακών ποτών, με το ούζο «Ψαροπούλα» να είναι το βασικό τους προϊόν. Αποστάζεται με γλυκάνισο και άλλα αρωματικά βότανα μέσα σε χάλκινους άμβυκες, ενώ κύρια χαρακτηριστικά του είναι η απαλή του γεύση και το γλυκό του άρωμα. Η περιεκτικότητά του σε αλκοόλ φθάνει το 40% και μπορεί να το βρει κανείς σε συσκευασίες που ξεκινούν από τα 50 ml και φθάνουν μέχρι τα 5 λίτρα. «Το ούζο “Ψαροπούλα” είναι γλυκόπιοτο και με γεύση που σου δίνει αμέσως τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά της λεσβιακής γης. Ο ήλιος, η αλμύρα, τα αρωματικά φυτά του τόπου μας, και φυσικά η σταθερή του ποιότητα, δίνουν ένα ούζο που κλείνει μέσα του όλη τη μυτιληνιά ψυχή μας», υποστηρίζει. Η επιχείρηση παράγει τέσσερα ακόμα ούζα καθώς και το μπράντυ Απόλλων, με ξεχωριστή, ιδιαίτερα εκλεκτή γεύση.

Παστά ΛΕΒΑ



Η Ε & Κ ΜΠΟΥΧΛΗΣ Α.Ε είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε το 1953 από τον Κωνσταντίνο Μπουχλή. Σήμερα, η τρίτη γενιά συνεχίζει την παράδοση και παράγει, επεξεργάζεται και τυποποιεί προϊόντα της Λέσβου με τον πιο παραδοσιακό τρόπο. «Αλατίζουμε τον γαύρο, τη σαρδέλα, τον κολιό και τα “ψήνουμε” στην πέτρα για έξι μήνες περίπου. Οσο για το σκουμπρί, αυτό καπνίζεται», εξηγεί η Ειρήνη Μπουχλή. Ανάμεσα στα παστά της εταιρείας βρίσκονται οι σαρδέλες σε αλάτι, οι σαρδέλες σε λάδι, οι αντσούγιες σε αλάτι, οι κολιοί σε αλάτι και το σκουμπρί σε λάδι. «Με παλιές συνταγές, σεβασμό στην παράδοση και πάθος για υψηλή ποιότητα, δημιουργούμε προϊόντα που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς. Ολα παρασκευάζονται εντελώς παραδοσιακά, με ανθρώπινα χέρια και με παντελή απουσία χημικών συντηρητικών». Σε περίπτωση μάλιστα που είσαι λάτρης των παστών, υπάρχει και μία συμβουλή: για καλύτερο αποτέλεσμα, πριν το σερβίρισμα, τινάζεις το περιττό αλάτι και ξεπλένεις με λίγο ξύδι αντί για νερό.

Λικέρ Castanelli



Εχοντας ως βάση το ούζο Πλωμαρίου και σε αρμονικό συνδυασμό με κάστανα Αγιάσου και αγιασώτικο καστανόμελο οι άνθρωποι της Ποτοποιίας Γιαννατσή δημιούργησαν το λικέρ Castanelli. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της ποτοποιίας, Μανώλη Συρέλλη, πρόκειται για ένα ελαφρύ και μυρωδάτο ηδύποτο, από απόσταξη 100%,, που πίνεται πολύ ευχάριστα σκέτο, με θρυμματισμένο πάγο ή παγωμένο στην κατάψυξη. Μπορεί να συνδυαστεί με γλυκά σοκολάτας ή με εσπεριδοειδή, αλλά και παραδοσιακά γλυκίσματα, ενώ ακολουθώντας τον κύκλο ζωής του αγιασώτικου κάστανου παράγεται μία φορά το χρόνο. «Με το Castanelli θέλουμε να δείξουμε την ικανότητά μας να συνδυάζουμε μέσα στον άμβυκα το μοναδικό άρωμα του τοπικού γλυκάνισου, με εξαιρετικά λεσβιακά αγροτικά προϊόντα όπως το κάστανο. Αν και είναι μια επίπονη διαδικασία για μας η παραγωγή αυτού του προϊόντος, έχουμε άμεση ανταπόδοση του κόπου μας από την αποδοχή στην αγορά». Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει και στο πώμα της συσκευασίας, το οποίο είναι από ξύλο λεσβιακής ελιάς, δουλεμένο από ντόπιο ξυλογλύπτη.

Πάστα ελιάς Τεπές



Ο Παναγιώτης Καραβατάκης έχει δημιουργήσει από το 2002 στην Γέρα, περίπου 25 χιλιόμετρα έξω από τη Μυτιλήνη, το αγρόκτημα Τεπές. Καλλιεργώντας περισσότερα από 2.000 αιωνόβια ελαιόδεντρα, και έχοντας εγκαταστήσει μέσα στο οικογενειακό του κτήμα μια μονάδα παραγωγής και επεξεργασίας βρώσιμων ελιών, κατάφερε να εμπορεύεται σήμερα κατά κύριο λόγο βρώσιμες ελιές. «Οι συνθήκες που παράγεται το προϊόν μας», υποστηρίζει, «άλλα και οι καλλιεργητικές τεχνικές που εφαρμόζονται, του δίνουν μία γεύση μοναδική και ιδιαίτερη. Εμείς εφαρμόζουμε τις πιο άπλες παραδοσιακές και φυσικές μεθόδους κατά τη διαδικασία της μεταποίησης αλλά και της συσκευασίας. Νιώσαμε την υποχρέωση να αναδείξουμε τον τόπο μας και αυτό κάνουμε». Οπως μάλιστα εξηγεί, η μέθοδος του ξεπικρίσματος που ακολουθεί στην ελιά γίνεται αποκλειστικά με καθαρό νερό -διαδικασία που απαιτεί εβδομάδες ή και μήνες-, σε αντίθεση με την συνήθη πρακτική της βύθισης σε διάλυμα καυστικού νατρίου -όλα γίνονται μέσα σε 16 ώρες-. Ανάμεσα στα προϊόντα του θα βρει κανείς πράσινες ελιές, ξιδάτες, με μπούκοβο, ελαιόλαδο και φυσικά την περίφημη πάστα ελιάς σε τρεις γεύσεις: πράσινη, μαύρη φυσική και μαύρη πικάντικη.

]]>
[email protected] (Πέλλη Γιακουμή) AGORA Tue, 14 Apr 2015 12:36:47 +0300
Άρωμα ομορφιάς και περιποίησης, από το νέο κατάστημα REFAN http://www.lesvosreport.gr/αγορα/άρωμα-ομορφιάς-και-περιποίησης-από-το-νέο-κατάστημα-refan.html http://www.lesvosreport.gr/αγορα/άρωμα-ομορφιάς-και-περιποίησης-από-το-νέο-κατάστημα-refan.html Άρωμα ομορφιάς και περιποίησης, από το νέο κατάστημα REFAN

Ένα νέο κατάστημα άνοιξε τις πόρτες του στη Μυτιλήνη και συγκεκριμένα στην Ερμού 149. Το "Refan" βρίσκεται εκεί και φροντίζει ώστε άντρες και γυναίκες να λάβουν τη φυσική φροντίδα που τους χρειάζεται.

Στο Refan θα βρείτε  μεγάλη ποικιλία φυσικών-φυτικών καλλυντικών με προϊόντα άριστης ποιότητας, σε πολλές ολοκληρωμένες σειρές και σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές. Οι υπεύθυνοι του Refan θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το προϊον που ταιριάζει στις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας.

Tα αρώματα δεν περιέχουν πρόσθετες χημικές ουσίες και είναι εντελώς φιλικά προς την ανθρώπινη επιδερμίδα.

-Όλα τα προϊόντα της εταιρείας διαθέτουν διεθνές πιστοποιητικό TUV-EN ISO 9001.
- Η Refan  λειτουργεί 350 καταστήματα σε όλο τον κόσμο ενώ έχει αποσπάσει  πολλά βραβεία και διακρίσεις για την ποιότητα των προϊόντων της.

 

 

]]>
[email protected] (Στεφανία Ελευθερίου) AGORA Mon, 06 Apr 2015 12:34:12 +0300
Άνοιξη στο Μ&Co με -20% http://www.lesvosreport.gr/αγορα/άνοιξη-στο-μ-co-με-20.html http://www.lesvosreport.gr/αγορα/άνοιξη-στο-μ-co-με-20.html Άνοιξη στο Μ&Co με -20%

Έως και τις 30 Απριλίου θα διαρκέσει η προσφορά του καταστήματος M&Co, όπου με αγορές άνω των 40 ευρώ σας κάνει έκπτωση 20%! 

 

]]>
[email protected] (Στεφανία Ελευθερίου) AGORA Wed, 25 Mar 2015 15:01:01 +0200
Loco store : Νέο κατάστημα ρούχων στη Μυτιλήνη http://www.lesvosreport.gr/αγορα/loco-store-νέο-κατάστημα-ρούχων-στη-μυτιλήνη.html http://www.lesvosreport.gr/αγορα/loco-store-νέο-κατάστημα-ρούχων-στη-μυτιλήνη.html Loco store : Νέο κατάστημα ρούχων στη Μυτιλήνη

Στην οδό Κομνηνάκη 1 στο κέντρο της Μυτιλήνης ανακαλύψτε το Loco store .

Eνα νέο κατάστημα ρούχων που φέρνει στην πόλη επιλεγμένα ενδύματα από Ελληνικές βιοτεχνίες μαζί με αξεσουάρ και τσάντες άνοιξε τις πύλες του από την Παρασκευή 13 Μαρτίου και σας περιμένει να το γνωρίσετε. Στόχος είναι ν' ανανεώνει συνεχώς την γκάμα των ειδών του προσφέροντας καινούργιες προτάσεις για ντύσιμο σε καλές τιμές. Το χώρος εντυπωσιάζει με την μοντέρνα   αισθητική του που συνδυάζει αρμονικά το παλιό με τον νέο. Ευχόμαστε καλές δουλειές !!!

]]>
[email protected] (Πέλλη Γιακουμή) AGORA Sat, 14 Mar 2015 20:05:19 +0200
Νέο ούζο Μυτιλήνης "Sertiko" http://www.lesvosreport.gr/αγορα/νέο-ούζο-μυτιλήνης-sertiko.html http://www.lesvosreport.gr/αγορα/νέο-ούζο-μυτιλήνης-sertiko.html Νέο ούζο Μυτιλήνης

Το ούζο Sertiko εμπνευσμένο από τα ανατολίτικα μυστήρια και τις καλές παλιές συνταγές των παππούδων της Ελληνική Ποτοποιίας ΕΒΑ, ξαναγεννήθηκε σήμερα στην πόλη της Μυτιλήνης, σε μια μοναδική συσκευασία η οποία είναι αντάξια του προϊόντος που φιλοξενεί. 

Οι πρόσφυγες της Μ. Ασίας, με το ερχομό τους έφεραν μαζί με το διαφορετικό τρόπο ζωής τους και τα μυστικά της απόσταξης. Ακολουθώντας τις συμβουλές των παππούδων μας φέραμε στο φως τη μυστική πατροπαράδοτη συνταγή του ούζου SERTIKO. Εξολοκλήρου εμπνευσμένο από τα ανατολίτικα μυστήρια το απόσταγμα φτιάχνεται με μπόλικο μυτιληνιό μεράκι. Το ούζο SERTIKO, με το άρωμα του σε μεταφέρει στον τόπο και σ’εκείνη την εποχή της δημιουργίας του. Κλείνοντας τα μάτια και γεύοντάς το, εικόνες από τον καφενέ του μαχαλά σου έρχονται νοσταλγικά.

Το ούζο SERTIKO με τον χαρακτήρα του και την κυρίαρχη γεύση του μπορεί να συνοδεύει ευχάριστα πέρα από θαλασσινούς μεζέδες και πικάντικη κουζίνα σε απόλυτη αρμονία. Δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη γεύση, το ούζο SERTIKO χαρακτηρίζεται ως εύγευστο, δυνατό και άκρως παραδοσιακό ούζο. Ο γλυκάνισος από το Λισβόρι της Λέσβου, αρωματικοί καρποί και φυτά από την Αιολική Γη και άλλοι εξωτικοί σπόροι και ρίζες χαρίζουν στο ούζο SERTIKO το έντονο άρωμα του και την ανατολίτικη γεύση του.

Δυνατό και διπλαπεσταγμένο, με έντονο χαρακτήρα, για τους λάτρεις του δυνατού ποτού και της έντονης ζωής.

Χαρακτηριστικά Ouzo Sertiko

-          Διπλαπεσταγμένο

-          45 % Vol.

-          Χωρίς προσθήκη ζάχαρης

Facebookpage.
https://www.facebook.com/ouzosertiko

Σύντομα διαθέσιμο στην Μυτιλήνη

Ελληνική Βιομηχανία Αποσταγμάτων Α.Ε.
Παγανή Μυτιλήνης, ΤΚ. 81100, Λέσβος
Τ: 22510 23700
F: 22510 41343
W: www.eva-distillery.gr
E: info@eva-distillery.gr

 

]]>
[email protected] (Πέλλη Γιακουμή) AGORA Thu, 19 Feb 2015 20:37:26 +0200
Έρχεται το νέο "Monkey" http://www.lesvosreport.gr/αγορα/έρχεται-το-νέο-monkey.html http://www.lesvosreport.gr/αγορα/έρχεται-το-νέο-monkey.html Έρχεται το νέο

Ένα τελείως διαφορετικό Monkey υπόσχονται να μας παρουσιάσουν μέσα στις επόμενες μέρες οι υπεύθυνοι και το προσωπικό του γνωστού και αγαπημένου σε όλους καφέ-μπαρ της προκυμαίας. Θέλοντας δε να δώσουν μια ιδέα για τις αλλαγές που ετοιμάζονται αυτές τις τρεις εβδομάδες που οι πόρτες του καταστήματος είναι κλειστές, συνεργάστηκαν με τον Μάκη Δουκάκη ο οποίος κατέγραψε με την κάμερά του τις εργασίες που πραγματοποιούνται και μας τις παρουσίασε με ένα υψηλής αισθητικής βίντεο.

Το πλήρως ανακαινισμένο "Monkey espresso bar" αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του μέσα στις επόμενες μέρες. Έως τότε μπορείτε να απολαύσετε το βίντεο:

]]>
[email protected] (Στεφανία Ελευθερίου) AGORA Thu, 12 Feb 2015 13:40:45 +0200
Κορυφαίες επιλογές για τους δικαιούχους της «Ψηφιακής Αλληλεγγύης» απο το κατάστημα Κωτσόβολος Μυτιλήνης http://www.lesvosreport.gr/αγορα/κορυφαίες-επιλογές-για-τους-δικαιούχους-της-ψηφιακής-αλληλεγγύης-απο-το-κατάστημα-κωτσόβολος-μυτιλήνης.html http://www.lesvosreport.gr/αγορα/κορυφαίες-επιλογές-για-τους-δικαιούχους-της-ψηφιακής-αλληλεγγύης-απο-το-κατάστημα-κωτσόβολος-μυτιλήνης.html Κορυφαίες επιλογές για τους δικαιούχους της «Ψηφιακής Αλληλεγγύης» απο το κατάστημα Κωτσόβολος Μυτιλήνης

Οι δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να αποκτήσουν ΔΩΡΕΑΝ laptop ή tablet μέσα από τη μεγαλύτερη ποικιλία επώνυμων συσκευών

Η Κωτσόβολος, συμμετέχει δυναμικά στη δράση της «Ψηφιακής Αλληλεγγύης» και καλεί όλους τους δικαιούχους να επισκεφθούν το κατάστημα <Μυτιλήνης>, για να ανακαλύψουν τον απίστευτο κόσμο της τεχνολογίας, να δοκιμάσουν και να επιλέξουν το δικό τους laptop ή tablet, μέσα από τη μεγαλύτερη ποικιλία επώνυμων προϊόντων. Επίσης, στο κατάστημα ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ οι δικαιούχοι μπορούν να αποκτήσουν ΔΩΡΕΑΝ Σύνδεση Internet, επιλέγοντας ανάμεσα σε πολλούς παρόχους, και προαιρετικά ΔΩΡΕΑΝ Εκπαίδευση. Η «Ψηφιακή Αλληλεγγύη» απευθύνεταιι σε 290.000 δικαιούχους και προβλέπει κουπόνι αξίας €230 για την απόκτηση laptop ή tablet, επιδότηση αξίας €12 το μήνα για σύνδεση και πρόσβαση στο διαδίκτυο, και κατ΄οίκον υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης και ενημέρωσης. Η δυνατότητα εξαργύρωσης του κουπονιού έχει ισχύς έως τις 30 Ιουνίου.

Οι δικαιούχοι της «Ψηφιακής Αλληλεγγύης» έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν όλα τα παραπάνω, μέσα από το δίκτυο της Κωτσόβολος, να κάνουν τις επιλογές τους, με δύο μόνο βήματα, απλοποιώντας τη διαδικασία. Αφού εκτυπώσουν τον κωδικό επιταγής που τους αντιστοιχεί από την ιστοσελίδα e-inclusion.gr, μπορούν στη συνέχεια να επισκεφθούν το κατάστημα Κωτσόβολος της περιοχής τους, και με την επίδειξη του εκτυπωμένου κωδικού και της φωτοτυπίας της αστυνομικής τους ταυτότητας να επιλέξουν το laptop ή tablet που τους ταιριάζει. Επίσης, για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση μπορούν να επισκεφθούν το link http://psifiakiallileggyi.kotsovolos.gr/psifiaki/.

]]>
[email protected] (Ηλίας Δεμερτζής) AGORA Wed, 11 Feb 2015 16:04:16 +0200
"Σβούρα". Εδώ το παιχνίδι παίζεται αλλιώς http://www.lesvosreport.gr/αγορα/σβούρα-εδώ-το-παιχνίδι-παίζεται-αλλιώς.html http://www.lesvosreport.gr/αγορα/σβούρα-εδώ-το-παιχνίδι-παίζεται-αλλιώς.html

Ανοίξε στην Επάνω Σκάλα το νέο κατάστημα παιχνιδιών "Σβούρα". Εκεί  θα βρείτε  τα ξύλινα οικολογικά παιχνίδια PLAN TOYS, καθώς και με παραμύθια, επιλεγμένα βιβλία για γονείς και εκπαιδευτικούς, χειροποίητες παραδοσιακές σβούρες και τα γαλλικά βρεφικά λούτρινα είδη Les Deglingos.

Η "Σβούρα" βρίσκεται  στην Παλιά Αγορά, Ερμού 312 στην Επάνω Σκάλα

τηλ.22510-48534 και υπάρχει χώρος στάθμευσης.

]]>
[email protected] (Στεφανία Ελευθερίου) AGORA Thu, 15 Jan 2015 20:01:40 +0200
"Sugar House" στην προκυμαία http://www.lesvosreport.gr/αγορα/sugar-house-στην-προκυμαία.html http://www.lesvosreport.gr/αγορα/sugar-house-στην-προκυμαία.html

Άνοιξε πριν λίγες ημέρες  στην καρδιά της προκυμαίας το  "Sugar House". To "Σπίτι του Γλυκού" επιστρέφει στην προκυμαία σε έναν όμορφο, μοντέρνο χώρο με νέες  λαχταριστές γλυκιές προτάσεις που θα εντυπωσιάσουν τις ημέρες των εορτών.

Εκεί θα βρείτε νόστιμους κουραμπιέδες με άρωμα μαστίχα , λαχταριστό γαλακτομπούρεκο αλλά και ανατολίτικες γευσεις όπως ζουμερό ισλι με ξηρούς καρπούς και σοκολάτα , choco kebab κ.α.

]]>
[email protected] (Πέλλη Γιακουμή) AGORA Sun, 28 Dec 2014 21:14:26 +0200
Χριστουγεννιάτικο "Azul" στην Ερμού http://www.lesvosreport.gr/αγορα/χριστουγεννιάτικο-azul-στην-ερμού.html http://www.lesvosreport.gr/αγορα/χριστουγεννιάτικο-azul-στην-ερμού.html Χριστουγεννιάτικο

Στην καρδιά της Ερμού από νωρίς φέτος το "Azul" φόρεσε τα γιορτινά του. Η Φιλίτσα Γκιγκιλίνη ιδιοκτήτρια του γνωστού καταστήματος ρούχων και αξεσουάρ δημιούργησε την πιο χριστουγεννιάτικη βιτρίνα της Μυτιλήνης 

Όταν η μόδα συναντά τη γιορτινή διάθεση και το καλό γούστο και τις πολύτιμες συμβουλές ειδικού, το αποτέλεσμα εντυπωσιακό και ήδη συγκεντρώνει θετικότατα σχόλια. Και αφού η βιτρίνα σας ανεβάσει τη διάθεση και σας βάλει  στο κλίμα, εκεί θα βρείτε ατέλειωτες προτάσεις για τις γιορτινές εμφανίσεις σας σε υπέροχους συνδυασμούς  και σε ιδιαίτερα εορταστικές τιμές.

]]>
[email protected] (Πέλλη Γιακουμή) AGORA Wed, 17 Dec 2014 22:07:43 +0200